حجت الله سیفی کارگردان سینما و تلویزیون در خصوص انتظار و توقعات از مجلس دوازدهم در حوزه فرهنگی و هنری گفت: ما نماینده خواب آلود نمی خواهیم! نماینده ای که فقط بله و نه بگوید نمی خواهیم! نماینده ای که فقط یک بار سخنرانی کند نمی خواهیم! نماینده باید قابل دیدن و دسترس باشد به خصوص برای هنرمندان؛ هنرمندان باید با نمایندگان ارتباط داشته باشند. من هنرمند وقتی قصد می کنم بروم خانه ملت فلان نماینده را ببینم او باید با کمال میل از من استقبال کند چون ممکن است دیدگاهی داشته باشم که به نفعش باشد.
به گزارش بهار ازسینماپرس کارگردان فیلم های سینمایی «محکومین بهشت» و «خانه ای مثل شهر» افزود: مسئولیت در مجلس شورای اسلامی به شدت سخت و تعهد برانگیز است؛ مرحوم آیت الله مدرس نمونه بارز یک نماینده خوب است و امیدوارم الگوی تمامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی آیت الله مدرس باشد. ایشان نمونه نماینده ای بودند که در مورد حق گویی و حق جویی هرگز کوتاه نمی آمدند و حق مردم را به مردم می دادند.
وی سپس با بیان اینکه هر شهروند ایرانی چندین خواسته و مطالبه دارد که طبیعتاً یکی از آن ها در حوزه فرهنگ و هنر است اظهار داشت: بدیهی است که خواسته اصلی اکثریت مردم در خصوص مسائل معیشتی و اقتصادی و رفاهی است و اگر این معضلات برطرف شود مابقی مسائل نیز در دل آن جای می گیرد.
سیفی تأکید کرد: ما نمی توانیم فرهنگ و هنر را که نیاز فکری جامعه و تأمین کننده دیدگاه های فرهنگی است را نادیده بگیریم و باید آن را هم در کنار نیاز رفاهی و اقتصادی مردم ببینیم. البته مسلم است که اگر نیاز اقتصادی مردم برطرف شود آن وقت مسائل فرهنگی نیز برای شان قابل جذب و جذاب می شود و نسبت به آن علاقمند می شوند در غیر این صورت شکم بی نان در خواب رویای چلوکباب می بیند اما وقتی از خواب بیدار می شود چیزی جز سر و صدای شکمش نمی شنود!
این سینماگر تصریح کرد: نماینده مجلس شدن این نیست که نگاه کند که بایستی قانونی را تصویب کند که چطور از مردم درآمدزایی کند در شرایطی که کشور دارای درآمد خاص معدنی از طلا و آهن و سرب و نفت و سنگ آهن و… است. وقتی نماینده ها به فکر این هستند که مالیات ارزش افزوده و مالیات بر نفس کشیدن اخذ کنند چه فایده ای برای مردم دارند؟ نمایندگان باید طرف مردم باشند تا مردم در مواقع مقتضی با جان و دل شان حکومت را نگه دارند و در مقابل دشمن سینه سپر کنند.
کارگردان فیلم های سینمایی «ماه عسل» و «عروس کاغذی» خاطرنشان کرد: مسائل فرهنگی و هنری جزو نیازهای هر شهروندی است به شرطی که توانمند برای هزینه کردن در این حوزه باشد. وقتی کتاب قیمتش بالا می رود من کارگردان دیگر مثل قدیم نمی توانم کتاب بخرم. من زمانی به عنوان عضو انجمن قلم یارانه کتاب می گرفتم الآن آن یارانه هم نیست و کم کم آدم تهی می شود. اگر خانواده هایی هستند که مثلاً ماهی یک فیلم در سینما می بینند اگر وضعیت معیشتی شان بهبود پیدا کند و یا یارانه ای خاص برایشان در نظر گرفته شود ماهی چند فیلم می بینند.
این کارگردان سینما یادآور شد: افسوس که در اغلب دوره ها نماینده ها اغلب به خود اندیشه کرده اند. آن هایی دست و پای شان را خرد می کنند تا بتوانند وارد مجلس شوند حال باید برای مردم کار کنند.
سیفی سپس به خواسته های هنرمندان اشاره کرد و گفت: توجه به معیشت و رفاه نسبی هنرمندان باید در دستور کار اعضای کمیسیون فرهنگی قرار بگیرد؛ نباید نماینده نمایشی باشند و به تأمین نیازهای خود بیندیشند.
وی تصریح کرد: ما نماینده خواب آلود نمی خواهیم! نماینده ای که فقط بله و نه بگوید نمی خواهیم! نماینده ای که فقط یک بار سخنرانی کند نمی خواهیم! نماینده باید قابل دیدن و دسترس باشد به خصوص برای هنرمندان؛ هنرمندان باید با نمایندگان ارتباط داشته باشند. من هنرمند وقتی قصد می کنم بروم خانه ملت فلان نماینده را ببینم او باید با کمال میل از من استقبال کند چون ممکن است دیدگاهی داشته باشم که به نفعش باشد. اما آیا نمایندگان اینطور هستند؟ متأسفانه ما اغلب با نمایندگانی روبرو بودیم که اگر در مسیری هم در حال حرکت بودند تماس ما را جواب نمی دادند!
سیفی با انتقاد شدید از عملکرد و رفتار برخی نمایندگان متذکر شد: متأسفانه برخی نمایندگان وقتی از میان جامعه وارد مجلس می شود مغرور و انتقاد ناپذیر می شود. فکر می کنند علم اعلای جامعه را در اختیار دارد و هرچه می کنند درست است. وقتی اعتراض می کنیم نباید فلان کار را بکنید می گویند ما صلاح می دانیم اینجور باشد. این باعث فاصله میان نماینده و مردم و هنرمند می شود.
وی در خاتمه این گفتگو افزود: پرسش من از نمایندگان این است که چگونه وقتی صدای گرانی را می شوند فکر نمی کنند تدبیری برای رفع بحران از زندگی مردم اندیشه کنند؟ این مردم به خون شهدا معتقدند و با تمام جان شان پای این نظام ایستاده اند و این وظیفه نمایندگان است که رفاه نسبی را برای آحاد افراد ملت و به خصوص هنرمندانی که خوراک فرهنگی جامعه را تهیه می کنند تأمین نمایند.