بهار- رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: چند میلیون مسکن در کشور وجود دارد که خالی است و در این شرایط چند میلیون خانواده بدون خانه هستند.
به گزارش بهار از مهر، محمدباقر قالیباف در همایش سراسری بنیاد مسکن، اظهار کرد: خدا قوت دارم به یکایک شما عزیزان و مجاهدین عرصه خدمت و جهاد و مسکن سازی که اولویت شما مسکنسازی برای محرومترین قشرهای جامعه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به سهم خودم از زحمات شما که خالصانه و مجاهدانه تلاش میکنید، تشکر میکنم. انشاءالله که روز به روز با قوت بیشتر و قدرت بیشتر و تدبیر بیشتر و خلاقیت بیشتر در این مسیر گام بردارید و پیش بروید. بنیاد مسکن یک نهاد انقلابی است و جزو اولین نهادهای انقلابی بعد از نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
توجه حضرت امام (ره) به مقوله مسکن
وی متذکر شد: من یک وقتی به این موضوع فکر میکردم که به هر حال ما با آغاز انقلاب اسلامی و حتی قبل از پیروزی انقلاب مشکلات امنیتی در کشور شروع شده بود، بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب این مشکلات هم در شهرها، هم در بعضی از مناطق کشور شروع شده بود، اما چون تاریخ فرمان حضرت امام برای تشکیل سپاه در دو اردیبهشت سال ۵۸ بود، اما تشکیل بنیاد مسکن را ما در ۲۱ فروردین ۵۸ داریم؛ یعنی کمتر از ۱۰ روز از عید ملی ما و روز رأی به جمهوری اسلامی، امام آن پیام قوی، دقیق، راهبردی و کاربردی را دادند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز در بحث مسائل راهبردی و استراتژیک بحث میشود که خلاصه کلام این است که کسانی که درک درستی از استراتژی دارند، استراتژی را اقدام میدانند و استراتژی یعنی اقدام و آن استراتژی به درد میخورد که بتواند تکنیک و تاکتیک و روشها را برای تحقق آن اهداف تأمین کند. پیام امام (ره) در ۲۱ فروردین چنین ویژگی دارد که تا همین الان هم که ۴۵ سال از انقلاب میگذرد، این پیام هنوز یک پیام زنده، کاربردی و مورد توجه میتواند باشد. امام مهمترین موضوع را هم در این اولین نهاد قرار داده بودند و آن مسکن است.
قالیباف تاکید کرد: واقعاً ما مسئولان باید به این مسئله توجه کنیم که چرا واقعاً امام در اولین اقدامشان چنین نهادی را پایه گذاری کردند و چرا مسکن را انتخاب کردند. در این ۴۵ سال که گذشته، شرط انصاف و عقل این است که یک نگاهی به گذشته کنیم و هم ثمرات و هم تبعات را ببینیم. یک جاهایی هم اشکالات و خطاهایی وجود دارد که ما باید این اشکالات را در کنار ثمرات بینیم و باید اینها را واقعبینانه تحلیل کنیم تا بتوانیم در این زمینه یک تحول جدی داشته باشیم و بتوانیم در حکمرانی در این بخش به طور جد کارمان را با درایت و پختگی پیش ببریم.
مسائل مادی و معنوی باید به صورت توأمان مورد توجه باشند
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته بدون شک ما در یک نگاه کلی وقتی که انقلاب اسلامی را نگاه میکنیم؛ انقلابی که برخاسته از مکتب الهی، قرآن کریم، فرهنگ اهل بیت و از آیات و روایات است، میبینیم که طبیعتاً برای ما مسائل مادی در خدمت مسائل معنوی است و هیچ شکی در این نیست. واقعاً مسائل مادی در حوزه مسائل معنوی بسیار مؤثر است و به همین جهت ما در انقلاب اسلامی محکم این حرف را میزنیم که ما هم دین مردم و هم دنیای مردم را باید مورد توجه قرار دهیم و هر دو را انقلاب اسلامی باید برای جامعه و با کمک خود مردم ضمانت کند و هر کدام بدون دیگری جزو اهداف انقلاب اسلامی نبوده و نیست.
قالیباف ادامه داد: ما باید کرامت انسانها را هم توجه کنیم و باید به عدالت هم توجه کنیم. حقوق مردم را هم در ابعاد مختلف باید مورد توجه قرار دهیم و اینها از اهداف انقلاب و از وظایف ماست و این کار را هم با یک حکمرانی درست و با یک مدیریت درست، کارآمدی، با اقتدار و با یک برنامه و خلاقانه باید پیش ببریم تا بتوانیم از ظرفیتهای خود درست استفاده کنیم و یک زندگی شایسته درخور مردم و برای اقشار مختلف فراهم کنیم.
مسکن به اندازه خوراک و پوشاک اهمیت دارد
رئیس قوه مقننه ادامه داد: امروز یک مقدار با گذشته متفاوت شده است؛ در زمانهای دور که نگاه میکردید شاید خوراک و پوشاک موضوع اول بود و مسکن خیلی اصلاً رسم نبود که همه خودشان مسکن داشته باشند، چنین توقعی هم نداشتند و خیلیها مستأجر بودند و محرومیت بود و به هر حال سبک زندگیها متفاوت بود، اما امروز واقعیت این است و سبک زندگیها این است که مسکن به اندازه خوراک و پوشاک در زندگیها موضوعیت دارد.
قالیباف گفت: الان مردم از خوراک و پوشاک خود میزنند تا یک سرپناهی داشته باشند. به هر حال مسکن این نقش را در معیشت پیدا کرده و این خیلی مهم است. از طرف دیگر وقتی نگاه میکنیم میبینیم مسکن خودش یکی از پیشرانها در حوزه اقتصادی است و در بخشهای مختلف اقتصاد ملی ما مسکن یک شاخص اثرگذار است و ربط وثیقی با بخشهای مختلف حوزه اقتصاد ما دارد.
میزان تولید مسکن در کشور کم است
وی افزود: چند میلیون مسکن در کشور وجود دارد که خالی است و در این شرایط چند میلیون خانواده بدون خانه هستند و این بدان معنا است که تولید مسکن کم است و همان خانههایی که تولید شده هم احتکار میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به فهم درستی از موضوع مسکن برسیم، تصریح کرد: باید همه ما در یک حکمرانی در حوزه مسکن به درک و فهم مشترک رسیده و برای آن برنامه ریزی و سیاستگذاری کنیم. اساساً باید ابتدا هنر فهم مشکل را داشته تا آن را تبدیل به مسئله کرده و سپس قدرت حل موضوع را پیدا کنیم، پس ما اگر یک مسئله را به رسمیت نشناسیم، نمیتوانیم حل کنیم. ما یک مسئلهای به نام مسکن داریم که نتوانستیم حلش کنیم.