بهار- مجری طرح کشت فراسرزمینی در وزارت جهاد کشاورزی از ۲۲۸هزار هکتار کشت فراسرزمینی ایرانیها در نقاط مختلف جهان خبر داد و تصریح کرد: هر آنچه که در قالب کشت فراسرزمینی تولید شود به صورت تضمینی و به نرخ روز توسط دولت خریداری میشود.
به گزارش بهار ، رضا فتوحی، مجری طرح کشت فراسرزمینی در وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با ایلنا از انجام کشت فراسرزمینی به دست ایرانیها در کشورهای غنا، ارمنستان، پاکستان، برزیل، تاجیکستان و قزاقستان گفت و توضیح داد: کشت فراسرزمینی از سال ۱۳۹۵ با تصویب دولت آغاز شد و ابتدا بخش دولتی به این امر اهتمام ورزید اما در ادامه بخش خصوصی کار را به دست گرفت، بر همین اساس اکنون سرمایهگذاران ایرانی در این کشورهای یادشده جو، ذرت، دانههای روغنی و برنج کشت میکنند و تاکنون حدود ۲۲۸هزار هکتار زمین در این کشورها به دست ایرانیها زیر کشت رفته است.
وی تاکید کرد: همه سرمایهای که در این سرزمینها بر کشت فراسرزمینی اختصاص پیدا کرده متعلق به بخش خصوصی است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: در کشورهای افریقایی تمرکز ویژهای بر کشت چای وجود دارد و در این قاره علاوه بر غنا بر کشت در خاک کنیا و تانزانیا هم کار میشود، همچنین در حال حاضر واردات گوشت از کنیا به ایران هم انجام میشود.
فتوحی خاطرنشان کرد: در اوکراین نیز کشت فراسرزمینی به دست سرمایهگذاران ایرانی آغاز شده بود اما وقوع جنگ با روسیه این پروژه را متوقف کرد و امیدواریم با پایان جنگ بتوانیم فعالیت در این را کشور از سر بگیریم، ضمن اینکه افغانستان را هم باید به فهرست کشورهای یادشده اضافه کرد، اکنون یک سرمایهگذار ایرانی به دنبال کشت چغندر قند در این کشور است و قرار است ۵۰۰ هکتار از زمینهای افغانستان را زیر کشت چغندر ببرد.
فتوحی اظهار کرد: اولویت ما در توسعه کشت فراسرزمینی تامین کالاهای اساسی کشور است اما چون برای تامین شکر به چغندر قند نیاز داریم بر کشت این محصول هم کار میکنیم و همچنین در تلاش هستیم در افغانستان دامپروری فراسرزمینی به راه بیندازیم و انواع دام سبک و سنگین را در این کشور پروش دهیم.
وی تصریح کرد: وزارت کشاورزی از هر گونه کشت فراسرزمینی در افغانستان و واردات آن به ایران حمایت میکند؛ رئیس سازمان حفظ نباتات کشور خود مسئول تعیین استانداردهای محصولات کشاورزی وارداتی به ایران بوده و تاکید دارند که در صورت رعایت ضوابط هیچ مشکلی در ورود کالای کشاورزی از این مبدا به کشور وجود ندارد اما به هر حال بهداشت گیاهی باید رعایت شود تا امراض گیاهی وارد کشور نشوند.
مجری طرح کشت فراسرزمینی در ادامه به جایگاه کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه پرداخت و گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه کشت فراسرزمینی ایران باید به ۲میلیون هکتار برسد، این قانون است و باید اجرا شود با این حال اجرای آن تنها به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی گره نخورده و تمام بخشهای مرتبط باید همکاری داشته باشند، وزارت خارجه در دیپلماسی سیاسی و اقتصادی، ترددها و صدور پاسپورت و ویزا میتواند کمکرسان باشد و وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در تامین منابع مالی و ارزی سرمایهگذاران باید همکاری داشته باشند. همچنین به همکاری و همراهی سفرای کشورها نیز نیاز است.
فتوحی تاکید کرد: هر آنچه که در قالب کشت فراسرزمینی تولید شود به صورت تضمینی و به نرخ روز توسط دولت خریداری میشود.
وی از کشت فراسرزمینی به عنوان یکی از اولویتهای نظام یاد کرد و گفت: اکنون بسیاری از کشورهای توسعهیافته از قبیل امریکا، چین، هند، عربستان، امارات و ژاپن بسیاری از نیازهای خود را از طریق کشت فراسرزمینی تامین میکنند.