بهار- عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با تاکید بر ضرورت انتقال پایتخت پیشنهاد کرد: مسائل تهران در جلسه سران قوا مطرح شود.
به گزارش بهار، مهدی اقراریان، عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در مورد انتصابات جدید در شهرداری تهران و در پاسخ به این سوال که آیا تغییر و تحولات در سال آخر مدیریت شهری کارآمد و نفع شهر و شهروندان خواهد بود؟ گفت: جابهجاییها و انتصابات جزء اختیارات شهردار هستند و شورا در این موضوع دخالتی نمیکند، اما مسئلهای که اکنون با آن مواجه هستیم، جابهجاییهای گستردهای است که در بعضی از موارد در حال روی دادن هستند. ما روز گذشته مطلع شدیم که ظاهراً معاون عمرانی پیشین شهرداری تهران دوباره به پست خود بازگشتهاند؛ باید پرسید اگر ایشان در پست مذکور مؤثر و موفق بودهاند، چرا جابهجا شدند و به بخش دیگری رفتند؟ این نشاندهنده یک آشفتگی در دوره فعلی مدیریت شهری است که بهوضوح قابل مشاهده است.
نیروهای وارداتی شهرداری بعضا هیچ تجربهای در حوزه مدیریت شهری ندارند
وی تصریح کرد: متأسفانه شاهد این هستیم که بخشی از این انتصابات نیز از مجموعههای بیرون شهرداری تهران اتفاق میافتد. باور من این است که شهرداری تهران با این سابقه و قدمت، حتماً پرسنل شریف، خدوم، کارآمد و توانمندی را در بدنه خود دارد که به واسطه وجود آنها، جز در موارد ضروری از وارد کردن نیرو بینیاز است؛ بهویژه که این نیروهای وارداتی بعضاً هیچ تجربهای نیز در حوزه مدیریت شهری ندارند. به نظر میرسد که این حجم از جابهجاییها میتواند از منظر مدیریتی در کیفیت ارائه خدمت به شهروندان تهرانی مشکل ایجاد کند، اما به هرحال این جزء اختیارات شهردار است و قاعدتاً شورا از این منظر به موضوع وارد نخواهد شد.
اقراریان درباره موضوع انتقال پایتخت نیز گفت: من جزو موافقان انتقال پایتخت هستم و به نظرم با نگاه به مسئله پدافند غیرعامل و مسئله آمایش سرزمین، جمع کردن درصد بسیار زیادی از جمعیت کشور در کمتر از یک درصد وسعت سرزمینی، شیوه درستی نیست. ما امروز بهوضوح در حال مشاهده چالشها و مشکلات این حوزه هستیم.
وی ادامه داد: حتی به یک معنا میتوان گفت که تهران بر استانهای دیگر نیز بهطور جدی اثر میگذارد. یکی از استانهایی که بیشترین تأثیر را از تهران میگیرد، استان البرز است. شاید البرز از نظر تقسیمات کشوری امروز یک استان مستقل باشد، اما میبینیم که در حوزههای مختلف از جمله مسائل اقتصادی به پایتخت، پیوستگی و چسبندگی دارد.
اقراریان افزود: من در ابتدای دوره، این ایده را مطرح کردم که نمایندگان مجلس قانون خاصی را -مثل الگوهایی که در سایر کشورها هست- برای پایتخت بنویسند و تکلیف حوزه حکمرانی در پایتخت را تعیین کنند، اما این اتفاق نیفتاد.البته مجلس جدید نیز فرصت مناسبی برای تصمیمگیری درمورد پایتخت دارد.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در ادامه گفت: متأسفانه یکی از چالشهایی که امروز پیش روی ما است، مدیرانی هستند که شجاعت تصمیمگیری ندارند. ما در کلاسهای دانشگاه، به دانشجویان رشته مدیریت میگوییم یکی از چالشهای عرصه سیاستگذاری، تصمیمگیری و خط مشیگذاری این است که مدیران ما به دلیل مسائلی که ممکن است پی رویشان باشد، محافظهکار میشوند و مدیران محافظهکار، امکان تصمیمگیریهای جدی و جسورانه را ندارند.
او تصریح کرد: به نظرم مسئله انتقال پایتخت موضوع بسیار مهمی است و مسئلهای که بیش از این موضوع اهمیت دارد، تعیین تکلیف وضعیت تهران است. ادامه زندگی در تهران با شرایط فعلی با چالشهای گوناگونی همراه است. شهروندان تهرانی بعضاً ساعتها در ترافیک میمانند و آلودگی هوا بخشی از زندگی تهرانیها است. تهران، حتی در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز دچار چالشهای گوناگونی است و این چالشها در حال انتقال به شهرها و شهرکهای اقماری اطراف تهران هستند.
این عضو شورای شهر تهران گفت: من امروز میخواهم از تهران به عنوان یک بحران در حوزه حکمرانی نام ببرم و امیدوارم که زودتر چارهای برای این بحران اندیشیده شود. دولت و مجلس جدید میتوانند این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند. من پیشنهادی مشخص در این زمینه دارم و آن در دستور کار قرار گرفتن چالشها و مسائل تهران در جلسه سران قوا است.
اقراریان خاطرنشان کرد: تجربه رئیس مجلس شورای اسلامی از دوره مدیریتی خود در اداره پایتخت میتواند کمک کند تا در این فرصت پیش آمده شهروندان تهرانی شاهد یک زندگی مناسبتر باشند و این حجم از مهاجرتهایی که عمدتاً به اطراف تهران صورت میگیرد، اما بار آنها روی شهر تهران است، کاهش پیدا کند.
اقراریان درباره ایمن سازی بزرگراههای خطرناک پایتخت گفت: در آخرین جلسهای که با رئیس پلیس راهور تهران داشتهایم، دیدیم که اقدامات خوبی در این زمینه درحال انجام است. یکی از چالشهایی که اگر تدبیر اساسی برای آن اندیشیده نشود میتواند به یک بحران در شهر تهران تبدیل گردد و تهران را از منظر ترافیکی بدل به شهری مانند دهلی کند، مسئله موتورسیکلتسواران است. امروز میبینیم موتورسیکلتسوراران در شهر تهران تبدیل به یک چالش شدهاند و باید حتماً به این مشکل پرداخته شود.