بهار- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاح پنج پروژه کتابخانهای گفت: کتابخانه عمومی مکمل نهاد خانواده است. هر کتابخانهای که در هر محله تأسیس میشود، به نحوی به نهاد خانواده کمک میکند تا تربیت بهتر، آموزش باکیفیتتر و مهارت بالاتر پدید آید. همچنین، کتابخانه مکمل نهاد مدرسه است برای پارهای از آموزشهایی که میتواند در محیط کتابخانه ارائه شو
به گزارش بهار به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، استان فارس میزبان سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود تا با همراهی حسینعلی امیری استاندار فارس و آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۵ پروژه کتابخانهای به بهرهبرداری برسد؛ کتابخانه عمومی امین ولایت در شهر صدرا و کتابخانههای عمومی شهید آیتالله رئیسی و الفبا در شهر شیراز و کتابخانههای سیار شهرستانهای مرودشت و کازرون افتتاح شد.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه افتتاح این کتابخانهها در گفتگو با خبرنگاران ضمن اعلام خرسندی از حضور در سومین حرم اهل بیت(ع) همزمان با ماه شعبان، ابراز امیدواری کرد که این سفر فرصتی برای اقدامات خوب در این حوزه ایجاد کند و گفت: حضور مسئولین از جمله استاندار فارس، شهردار شیراز و سایر دوستان، امیدواریم در دولت چهاردهم اقدامات بسیار خوبی در حوزه فرهنگ و هنر فارس انجام شود.
وی افزود: بیتردید کتاب و کتابخوانی فرصت بیبدیلی را برای توسعه پایدار در هر کشور ایجاد میکند و به طبع، ما هم در ایران از زاویههای گوناگون به توسعه کتاب و کتابخوانی نیازمندیم. فرصتهای کتابخانههای عمومی صرفاً در فضای انباشت کتاب نیست؛ رویدادهای گوناگونی که هر کتابخانه پدید میآورد به توسعه ملی و استانی کمک میکند.
رئیس هیئت امنای کتابخانههای عمومی کشور تصریح کرد: کتابخانه عمومی مکمل نهاد خانواده است. امروزه خانوادهها گرفتاریهایی دارند که شاید در حوزههای فرهنگی، تربیتی و آموزشی اطلاعات یا فرصت کافی نداشته باشند. هر کتابخانهای که در هر محله تأسیس میشود، به نحوی به نهاد خانواده کمک میکند تا تربیت بهتر، آموزش باکیفیتتر و مهارت بالاتر پدید آید. همچنین، کتابخانه مکمل نهاد مدرسه است برای پارهای از آموزشهایی که میتواند در محیط کتابخانه پدید بیاید.
وی ادامه داد: تلاش شده کتابخانههایی که در یک دهه اخیر و با نگاه جدید تأسیس شدهاند به یک کتابخانه چندمنظوره که فرصتهای گوناگونی را فراهم میکند تبدیل شوند. به طور جدی، حوزه خردسال، کودک و نوجوان در کتابخانه عمومی دارای اهمیت است و میبایست کتابخانه جاذبههایی ایجاد کند تا طعم کتاب و کتابخوانی را در همان سنین به کودکان بچشاند. به همین منظور تلاش شده در این فضاها یک محیط شاد، آرام، مؤثر و جذاب ایجاد شود.
صالحی افزود: کتابخانههای عمومی جدید تلاش میکنند در کنار ارائه کتاب کاغذی، که یک فرصت است و چیزی جایگزین آن نخواهد شد، زمینههای ارتباط با فرصتهای مطالعه، دریافت و آموزش در حوزه فناوریهای دیجیتال را فراهم کند؛ به گونهای که نسل جدیدی که با فناوریهای جدید سروکار دارند، احساس نکنند کتابخانه از آنها عقب افتاده است.
وی در پایان گفت: هر کتابخانه که در هر محله یا منطقهای تأسیس میشود، درهای دنیای جدیدی را به روی آن محیط میگشاید.