جهانبخش محبی نیا تحلیلگر سیاسی در گفتگوی اختصاصی با « بهار» :
اسراییل مذاکره ایران و آمریکا را هدف قرار داد

محبی نیا نماینده ادوار مجلس معتقد است: اسراییل مخالف کاهش اختلافات ایران و آمریکاست پس درست در همین نکته باید او را مایوس کنیم.
محبی نیا نماینده ادوار مجلس معتقد است: اسراییل مخالف کاهش اختلافات ایران و آمریکاست پس درست در همین نکته باید او را مایوس کنیم.

زهرا زارع، روزنامه نگار:
محبی نیا نماینده ادوار مجلس معتقد است: اسراییل مخالف کاهش اختلافات ایران و آمریکاست پس درست در همین نکته باید او را مایوس کنیم.
جهانبخش محبی نیا استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی که سالها نماینده مجلس بوده است در گفتگو با بهار، نگرانی اصلی رژیم صهیونیستی را احتمال توافق ایران و آمریکا در جریان مذاکرات مسقط میداند و معتقد است نتانیاهو با فتنه گری زیر میز زد و مذاکرات را بسیار شکننده کرد و ایران باید از تحقق این هدف آن جلوگیری کند و با دیدی وسیع و بلند نظرانه فراموش نکند که در اینجا تمرکز ما اسراییل نیست و نباید در دام او افتاد. مشروح گفتگو به شرح زیر می باشد.
اسرائیل برخلاف موازین حقوق بین‌الملل به ایران حمله کرد آیا این حمله غافلگیرانه بود یا می شد پیشگیرانه عمل کرد ؟
ضمن عرض تسلیت برای شهادت جمعی از فرماندهان عالیرتبه، دانشمندان هسته ای و مردم بی گناه ، در ماهیت این تعدی و تهاجم نکته‌ای را یادآوری می‌کنم که با هیچ معیار حقوقی و معیارهای بین المللی همخوانی ندارد و به جد قابل محکومیت است به شرط اینکه نظم بین المللی تا حدی از وجدان برخوردار باشد که به عیان چنین چیزی متاسفانه مشاهده نمی‌شود اما دراین حمله اسرائیل، سه کشور اروپایی را به شکل آشکار و مستقیم همدست می‌بینیم بازی‌هایی که در شورای حکام بین المللی شروع کردند و همچنین تب و تابی که امریکایی‌ها به مذاکرات می‌دادند و از طرفی هم اقدام اخیر سیستم اطلاعاتی ایران یک مقدار بحث را حیثیتی کرده بود در نهایت با یک نگاه فریبکارانه حیثیتی و نیابتی و همچنین با یک آرایش بسیار ناشیانه و تلخ خصومت دیرینه اسرائیل با ایران و انقلاب اسلامی، ما این تهاجم را دیدیم و طبیعی است که آثار و پیامدهای آن بسیار موثق بود و در برخی حوزه‌ها غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود
واکنش ایران در چه سطحی باید باشد که هم نقش بازدارنده داشته باشد و هم اقتدارایران تجلی یابد؟
ایران چاره‌ای جز واکنش بسیار سریع را ندارد اگر ایران بخواهد دست روی دست بگذارد و به نحوی عمل کند که قضیه دچار مشمول زمان شود حیثیت بین المللی جمهوری اسلامی به شکل آسیب می‌بیند مردم در داخل کشور و حتی منطقه واکنش بسیار سریع و قابل جبران را توقع دارند. به عقیده بنده به قدری اسرائیل در این عمل ناشیانه و بی‌حساب وارد شده که حتی خشم درونی کشورهای همسایه را هم برانگیخته هرچند به ظاهر به زبان نیاورند و نشان ندادند اما من کشورهای همسایه و مسلمان را از این تهاجم بسیار ناراحت می‌بینم و این حق را هرچند بر زبان نمی‌آورند برای ایران قائلند که ایران جواب این تهاجم کاملاً عریان را بدهد همچنین کشورهای اروپایی و حتی خود آمریکا طیف‌هایی بدون شک سر زبان نخواهد آورد اما اگر یک مقدار وجدان داشته باشد این حق را برای ایران قائلند .
طبیعی است که ایران درپاسخ مطمئناً سریع عمل خواهد کرد و با آن توانایی و هوشیاری که در مسئولین کشور، نیروی نظامی و انتظامی می‌بینم و حتی مطالبه مردم که انشاالله بتوانند نسبت به تادیب و تنبیه اسراییل به شکلی بدهند که هم ابهت وعظمت ایران نادیده گرفته نشود و هم از سویی منجر به تنبیهی شود که نتانیاهو دیگر دنبال پررویی و یک لجام گسیختگی تهاجمی نباشد با شناختی که از مجموعه عملیات نیروهای اسرائیل و شخص نتیاناهو و اتاق جنگ اسرائیل دارم اگر به شکل بسیار مهارت جنگی و فنی موشکی و هوایی آن سیستم و مجموعه فکری اسرائیل را از هم جدا نکنند این نگرانی هست که اسراییل این پررویی را ادامه بدهد.
به نظر شما این تنش‌ها بین ایران و اسرائیل باید باشد یا پایگاه‌های آمریکا در منطقه هم می‌تواند مورد هدف ایران قرار بگیرد ؟
همکاری آمریکا بدون شک در این قضیه وجود دارد اما تحریک و بازی دادن اسرائیل توسط آمریکایی‌ها و سه کشور اروپایی را اگر ایران بطور عیان ببیند مطمئنا ایران باید هدفش را وسیع‌تر از اسرائیل ببیند به شرطی که موارد مسلمی که در این بین مطرح است برای ما اثبات شده باشد
در گفتگوهای قبلی با روزنامه شما گفته بودم که مسئولین ایران باید مراقب فتنه‌گری‌های اسرائیل باشند چرا که اسرائیل به هیچ وجه مذاکره مستقیم و یا غیر مستقیم آمریکا را برنمی‌تابد مذاکره بین ایران و آمریکا هم اکنون مثل نگه داشتن یک ماهی زنده در دست طرفین است این فرد دیوانه که نخست وزیر رژیم صهیونیستی است با یک عملیاتی که تمام کشورهای منطقه و بخشی از مسئولین آمریکا ، اروپا به غیر از آن همدستانش را دچار حیرت کرده و یک چاه بسیار بزرگی بر سر رسیدن به سود در منطقه خاورمیانه حفر کرده است .
طبیعی است رهبران و مسئولین معقول خاورمیانه باید با یک اقدام دیپلماتیک و حتی محکومیت شدید اسرائیل و فضاسازی برای انتقام توسط جمهوری اسلامی را فراهم بکنند والا شک نکنند که کشورهای مسلمان دیگر حتی کشورهایی که با اسرائیل روابط غیر رسمی دارند در طعمه اسرائیل قرار خواهند گرفت که این را با یک بررسی وتحلیل قاطعانه‌ای خدمتتان عرض می‌کنم
با توجه به قطعنامه‌ای که سه کشور اروپایی در شورای حکام به تصویب رساندند و حمله اسرائیل ، آیا خروج از « ام پی تی» می تواند در دستور ایران قرار بگیرد ؟
اگر کشورهای اروپایی حتی اتاق بیضی شکل ترامپ انتقام ایران را به حالت سکوت بگذرانند من امکان اینکه ایران در ام پی تی باقی بماند را می دهم اما اگر بخواهند سر صدایی ایجاد کنند و به فرض بیشتر از آنکه ملت را رنجاندن و امنیت حیاتی جمهوری اسلامی را نشانه گرفته‌اند قطعا منطقه دچار آشوبی غیر قابل کنترل میشود که نه تنها در قضیه انتقام بلکه دراقتصاد منطقه ، انرژی منطقه ، امنیت منطقه ،پایگاه‌های آمریکا و خیلی از کشورها دچار یک آشفتگی و ناامنی می شوند که به همه ضرر خواهند بود
آقای محبی نیا با توجه به حمله اسرائیل، آینده مذاکرات به چه سمت و سویی خواهد رفت یا ایران همچنان در مذاکرات باقی می‌ماند یا از آن خارج می شود؟
مذاکرات هم اکنون دچار شکنندگی بسیار مهمی شده و تاب آوریش را از دست داده ومثل برجام در حال نبدیل به یک جنازه است مگر اینکه کاخ سفید و بعضی از کشورهای اروپایی از انتقام جمهوری اسلامی را چشم چشم پوشی کرده و حداقل محکوم نکنند اما اگر بخواهند در این اوضاع و احوال عدم همکاری وهمراهی آنها را با جمهوری اسلامی حتی به شکل زیرزبانی و مخفیانه اتفاق نیفتد فاتحه مذاکرات خوانده خواهد شد

این مطلب را برای دوستان خود ارسال کنید:
Facebook
Print
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهانبخش محبی نیا تحلیلگر سیاسی در گفتگوی اختصاصی با « بهار» :
اسراییل مذاکره ایران و آمریکا را هدف قرار داد
این مطلب را برای دوستان خود ارسال کنید:
Facebook
Print
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهانبخش محبی نیا تحلیلگر سیاسی در گفتگوی اختصاصی با « بهار» :
اسراییل مذاکره ایران و آمریکا را هدف قرار داد

محبی نیا نماینده ادوار مجلس معتقد است: اسراییل مخالف کاهش اختلافات ایران و آمریکاست پس درست در همین نکته باید او را مایوس کنیم.
این مطلب را برای دوستان خود ارسال کنید:
Facebook
Print
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *