وزیر اقتصاد با بیان اینکه از تله رشد اقتصادی پایین و سرمایه گذاری صفر خارج شدیم، گفت: لازم است روی عنصر جدیدی تحت عنوان کیفیت رشد اقتصادی تمرکز کنیم.
مهر- سید احسان خاندوزی در نخستین رویداد ملی صنعت دانشبنیان اظهار کرد: بعد از اینکه در دهه ۹۰ در تله رشد پایین و نزدیک به صفر و سرمایهگذاری نزدیک به صفر گرفتار شدیم، تلاش دو سال اول دولت سیزدهم این بود که با ورود به سال ۱۴۰۰ و به ویژه سال ۱۴۰۱ از دو تله رشد و سرمایهگذاری صفر خارج شویم که تا حد قابل قبولی این اتفاق رخ داده است، اما لازم است روی عنصر جدیدی تحت عنوان کیفیت رشد اقتصادی تمرکز کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: این موضوع برای دولتی که به دنبال عبور از یک اقتصاد نفتی و دولتزده است بسیار اهمیت دارد. در واقع حرکت به سمت یک اقتصاد تولیدگرای دانشبنیان که منتفعان رشد اقتصادی آن کسانی باشند که از سودهای اقتصادی بهرهمند هستند بسیار حائز اهمیت است و بیشترین همخوانی را با نشست ما در این همایش دارد.
خاندوزی تصریح کرد: این تحول و گذار بدون مشارکت شرکتهای بزرگ دانشبنیان رخ نمیدهد و لذا برای این تغییر که به زودی و به سهولت در دسترس نیست، نیازمند تدبیر مستمر برای کیفیت رشد اقتصادی هستیم و یکی از مهمترین دستورکارهای ما در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۰ است و در واقع عبور از فضای گلخانهای زیستبوم دانشبنیان به سمت مزارع تولیدات صنعتی دانشبنیان و رشد اقتصادی به شمار میرود.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: بنابراین در وزارت اقتصاد تلاش ما این بوده است که زمینه را برای این دگرگونی و چرخش از مدل رایج رشد اقتصادی به سمت مدل جدید فراهم کنیم که این موضوع نیازمند مقدماتی است که یک بخش از این مقدمات که به وزارت صنعت مرتبط است مسئله تأمین مالی است.
وی گفت: اگر بخواهیم مزارع جدیدمان سبزتر باشد باید به نحوی کانالهای حرکت جریان آب، نقدینگی و تأمین مالی را هدایت کنیم که این بار این دسته از مزارع ما پربارتر عمل کنند، لذا یک اتفاق مربوط به صندوقهای فناوری است که افزایش سرمایه آن ۳۰۰ میلیارد تومان در ذیل تبصره ۱۸ بودجه امسال صورت میگیرد و البته ما آماده هستیم عدد بالاتری را در نظر بگیریم اما محدودیتی از سمت سهامدار خصوصی وجود داشت.
وی افزود: در کنار مسئله صندوقها دو عنصر تضمین و وثایق برای شرکتها در حوزه تأمین مالی حائز اهمیت بود و توسعه دامنه وثایق در سامانه ستاره را ایجاد کردیم.
خاندوزی ادامه داد: تلاش کردیم آئیننامه مؤسسات تضمین که موضوع ماده ۹ قانون حداکثری است را تعیین تکلیف کنیم. همچنین اقدام دیگر ما ابلاغ دستورالعمل ارزشگذاری شرکتهای دانشبنیان بود که همه اینها در بلندتر کردن نظام تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان حائز اهمیت است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به افزایش ۱۶۰ درصدی تسهیلات شرکتهای دانشبنیان در سال گذشته بیان کرد: امسال در پنج ماهه ابتدای سال این تسهیلات ۲۶۰ درصد افزایش داشته است. وی افزود: ما تمامعیار پای کار تحول و چرخش به سمت دانشبنیان شدن رشد و صنعت کشور هستیم و همچنین موضوع نظام ترکیبات سیاست پولی نیز حائز اهمیت است و باید بدانیم که بدون اینکه هدف تورمی را سازگار با هدف رشد اقتصادی در نظر بگیریم، مسیر دیگری در اقتصاد ایران نداریم.
خاندوزی گفت: با انضباطبخشی خوبی که در حوزه پولی و مالی صورت گرفته نیازمند آن هستیم که به شکل ویژه مسیرهای سبز برای بخشهای پیشران (شرکتهای صلاحیتدار) را باز کنیم و باید برای شرکتهای پیشران مسیر سبز تأمین مالی را باز کنیم و اگر این اتفاق رخ ندهد به اهدافمان نخواهیم رسید.