بهار- سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در تشریح مصوبه روز گذشته صحن علنی مجلس در خصوص اختصاص مشوق مالیاتی مجلس برای توسعه مدرسهسازی در کشور، گفت: خیرین مدرسه ساز می توانند با تکمیل پروژه های نیمه تمام ساخت مدرسه در کشور از معافیت ۲۵ تا ۱۰۰ درصدی بهره مند شوند.
به گزارش بهار از خانه ملت، احمدحسین فلاحی با اشاره به تصویب بند الحاقی ماده 20 لایحه برنامه هفتم توسعه در نشست روز گذشته (یکشنبه 28 آبانماه) صحن علنی، عنوان کرد: این مصوبه کمک دیگری از مجلس یازدهم به حوزه آموزش و پرورش در مقطع کنونی بود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در توضیح این مصوبه گفت: بسیاری از طرحهای ساخت مدارس در کشور نیمه تمام رها شده و خیرین سهم 50 درصدی خود را پرداخت ولی دولت به علت کمبود اعتبارات نتوانسته است سهم خود را پرداخت و ساخت مدرسه را به نتیجه برساند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه دولت توانمندی تکمیل این پروژهها را ندارد و به نوعی هزینه ای که خیرین مدرسه ساز کرده اند در حال فرسوده شدن و از بین رفتن است، مجلس این اجازه را صادر کرد تا در طول برنامه هفتم خیرین بتوانند 50 درصد باقی مانده را کامل و از اعتبار مالیاتی 25 تا 50 درصد نیز برخوردار باشند.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس افزود: بر اساس مصوبه مجلس خیرین مدرسه ساز میتوانند از معافیت مالیاتی 25 تا 100 درصد در پروژههای نیمه تمام بهره ببرند و به این ترتیب مسئله کمبود مدرسه در کشور حل و فصل شود.
به گزارش خانه ملت، براساس این بند الحاقی به ماده 20 لایحه مذکور؛ در صورتی که خیرین با پیشنهاد دستگاه اجرایی ذی ربط و موافقت سازمان، طرح های تملک دارایی را اجرا یا تکمیل کند و بیش از 50 درصد به جای اعتبارات دولتی در این طرح ها هزینه نماید، از اعتبارات مالیاتی حداقل 25 درصد و حداکثر 50 درصد هزینه ای که انجام داده است، برخوردار می شود. در مورد طرح هایی که حداقل 50 درصد آن به صورت خیّرساز انجام شده و مابقی آن در تعهد دولت است، چنانچه خیّر طرح را با پیشنهاد دستگاه و موافقت سازمان به اتمام برساند، هزینه انجام شده به طور 100 درصد به عنوان دیون و اعتبار مالیاتی محسوب می گردد.
آیین نامه اجرای این بند شامل طرح های مشمول، زمان بندی اجرایی و میزان برخورداری از اعتبار مالیاتی با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و سازمان به تصویب هیات وزیران می رسد./