بهار- وزیر آموزش و پرورش گفت: در این دولت غول کنکور در چراغ جادو شد؛ دو دولت، دو مجلس، تصویب شد، ابلاغ شد، اما اجرا نشد. ولی این دولت در بحبوحه تلاطم آغاز سال ۱۴۰۲ این مصوبه را اجرا کرد.
به گزارش بهار به نقل از مهر، رضامراد صحرایی، در دیدار جمع زیادی از فرهنگیان و در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری با حضور رئیسجمهوری، ضمن قدردانی از آیتالله سیدابراهیم رئیسی برای حضور در جمع معلمان، اظهار کرد: حضور شما در جمع معلمان با توجه به اینکه خود شما هم اصالتاً و اساساً یک معلم هستید پیامهای خیلی مهمی دارد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی بهویژه پنج هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانشآموز شهید، شهدای مظلوم غزه و شهدای مظلوم حادثه تروریستی کرمان ادامه داد: ما در حادثه کرمان، یک کلاس کامل تقدیم انقلاب کردیم. از جمع شهدا و جانبازان آن حادثه بیش از ۳۰ درصد معلم و دانشآموز بودند و این یعنی آنکه آموزش و پرورش در کف مسائل انقلاب قرار گرفته است.
صحرایی با بیان اینکه گردهمایی امروز برای احیای حرمت معلمان است، گفت: معلم ستون فقرات نظام آموزشی است. در تعبیر رهبر معظم انقلاب، معلم معمار هویت آینده کشور است. معلم صاحب نفس است، انسانساز است و روشنکننده دل انسانهاست. معظم له در جایی میفرمایند کار معلم از انرژی هستهای خیلی مهمتر است، در انرژی هستهای ما از سنگ به آن انرژی میرسیم، کار معلم گوهری به نام انسان و ساختن آن گوهر. جای دیگری میفرمایند معلم زیرساخت سرافرازی کشور را میسازد و همه حتی شهدا و اولیا و امام راحل عظیمالشان رحین منت معلمان هستند. این تعبیر از معلم برآمده از دیدگاه اسلام به جایگاه معلم است. ما نظام تعلیم و تربیت خاص خودمان را داریم. پیام این دیدگاه این است که ما همه نظامهای تعلیم و تربیتی را بشناسیم اما ما خود صاحب نظام تعلیم و تربیت هستیم.
اگر تحول میخواهیم، عامل تحول معلم است
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: در این دستگاه با نظرات وارداتی نمیتوان معلم تربیت کرد و دانشآموز را برای آینده ساخت. ما برای ساختن آینده کشور، مهمترین تکیهگاهمان جامعه خوشنام معلمان هستند و بنده اعلام میکنم که وزیر آموزش و پرورش با معلمانش میتواند تحول را در این نظام رقم بزند نه بودجه و سایر امکانات. اگر تحول میخواهیم، عامل تحول معلم است. تحول از سر شروع میشود. ما معلمان باید تحول را از خود شروع کنیم تا جامعه را متحول سازیم. صحرایی گفت: سال ۱۴۰۲ سالی بود به غایت پرماجرا و متلاطم برای آموزش و پرورش کشور که امروز به تجربهای ارزشمند تبدیل شده است. نشان دادیم که اگر با هم باشیم و متحد و منسجم و همدل و همکار و همراه و همسو در دل بحران تحول میآفرینیم. حوادث ۱۴۰۲ در تاریخ آموزش و پرورش بیسابقه بودند. چه حادثهای که در میان و چه حادثهای که در پایان رخ داد اما در دل این بحران چه دستاوردهایی که داشتیم.
نقشه اجرای حقیقی سند تحول آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است
وی به این دستاوردها اشاره کرد و گفت: نقطه تمرکز ما اجرای حقیقی سند تحول بنیادین بوده است. پس از ۱۲ سال نقشه این سند با پنج ویژگی مشخص و دقیق، سنجشپذیر، دستیافتنی، منطقی و دستهبندیشده آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است. پیام سند در نقشه راه آن این است که همه با هم باید آموزش و پرورش را تکان دهیم و روح سند یعنی ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت. برای اجرای سند بودجه لازم است اما شرط لازم و کافی بودجه نیست، مساله ما شکلگرفتن آن ائتلاف و تبدیل شدن آموزش و پرورش به مساله اصلی است. نقشه به دنبال این مهم است.
صحرایی با بیان اینکه نگاشت مدرسهای سند نگاشته شد، گفت: برای کاهش فاصله صف و ستاد به دستورالعملی نیاز بود تا بگوید مدیر مدرسه که قرار است تحول را رقم بزنی، این را چگونه باید پیاده کنی. این سند نیز در انتظار تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش است و اجرای آزمایشی آن آغاز شده است.
وی همچنین با بیان اینکه نگاشت نهادی سند نیز آماده و توسط معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شده است، گفت: هفت پروژه ملی پیشران برای اجرای بخش قابل توجهی از سند انتخاب و به خلاقیت رئیسجمهور برای تشکیل شورایی برای راهبری سند به ریاست معاون اول آماده اجرا شده است. یک پروژه از آن هفت پروژه هفته گذشته در دولت تصویب شد. این نخستین آییننامه اجرایی در چارچوب اصل ۱۳۸ قانون اساسی برای اجرای سند تحول بود تحت عنوان «مهارتآموزی یکپارچه و سراسری دانشآموزان کشور». پیام این شورایی که به دستور رئیسجمهور و به ریاست معاون اول شکل گرفته این است که آموزش و پرورش مساله ملی است. اولین اقدام مهم ما آن بود که موضوع سند به یک جهت اصلی در برنامههای پیشرفت کشور تبدیل شود. ماده ۹۲ قانون برنامه هفتم کشور «آموزش و پرورش به مثابه امر ملی» نام دارد و آنجا تکلیف شده که به محض تصویب قانون باید ظرف شش ماه، تقسیم کار ملی که در آن وظایف یکایک ارکان کشور برای تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت تعیین شده، تصویب و برای اجرا ابلاغ شود.